Home Page Image

KORT CURRICULUM VITAE

INSTRUMENTEN EN CONCEPTEN

OPDRACHTGEVERSAchtergrond

KORT CV

Rita van der Veen (1962) begeleidt en stuurt groepen en individuen in resultaatgerichte veranderingsprocessen, zodat het onvoorstelbare voorstelbaar en het onhaalbare haalbaar wordt.

Rita is in 1980 afgestudeerd als vervoerkundige aan de Verkeersakademie in Tilburg en in 1988 als bedrijfskundige aan het EAP, een van de toonaangevende Franse Grande Ecoles.

Ze startte haar carriere in 1989 bij CSC Index in London, waar zij project manager was van vooruitstrevende business reengineering projecten bij bedrijven in Europa en in de Verenigde Staten.

In 1994 stapte ze over naar een lijnfunctie in supply chain management bij Ciba, later Novartis, in Bazel, Zwitserland. Na een periode van twee jaar als zelfstandig adviseur in Zwiserland, verhuisde ze in 1999 naar Nederland, waar ze aan de Universiteit van Utrecht 2 jaar psychologie studeerde. Ze is sinds 2004 part time verbonden aan Afdeling Logistiek en Economie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waar ze naast vakinhoudelijke colleges ook de colleges verandermanagement en managementvaardigheden verzorgt.

Rita van der Veen is een effectieve facilitator, die met senior management teams aan alignment issues werkt en zowel individuen als teams coacht, zodat zij in staat zijn ambitieuze doelen te formuleren en te bereiken. Als trainer motiveert zij mensen tot grotere persoonlijke effectivteit, door verankering van kennis in gedrag.

Rita van der Veen is getrouwd en heeft twee kinderen.

 

BELANGRIJKE INSTRUMENTEN EN CONCEPTEN

  • BUSINESS REENGINEERING, zodat bij (her-) ontwerp vraagstukken, integraal aandacht wordt besteed aan processen, ICT-systemen en mensen
  • INSIGHTS DISCOVERY en MEYERS BRIGGS TYPE INDICATOR voor het karakterisieren van individuen, teams en organisaties
  • CHALLENGE X, om via reflectie tot effectiever handelen te komen, met name als het erop aan komt, zoals bijvoorbeeld tijdens de implementatie-fase van een project

 

OPDRACHTGEVERS

Novartis AG, Ciba Specialty Chemicals, BASF, B.Braun, Unilever, General Motors Europe, Academisch Ziekenhuis Groningen, Ardex, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Schwarz Pharma, Computer Sciences Corporation en de Information Management Group